Skjule en fraktmetode i WooCommerce

Jeg fikk en utfordring hos en kunde.

De selger mat og andre godsaker som man kan kjøpe via nettbutikken jeg har laget. Dette fungere fint, men vi fant ut at det er noen varer som man ikke skal kunne kjøpe og be om at de sendes. Tenk deg at du bestiller en deilig sjokoladekake og forventer at Posten skal frakte den hjem til deg uten at den er både sønderknust og gammel….

Jeg har kikket en del på dette med “fraktklasser” og mente det kunne gjøre susen. Men det fungerer ikke til denne oppgaven. Bl.a er det ikke mulig å sette opp at et produkt skal ha flere fraktklasser. Det trenger jeg i denne butikken, siden man skal kunne bestille sjokoladekaken for henting og lokal utkjøring. Den andre problemstillingen jeg fant med fraktklasser er at det tilsynelatende kun vil fungere med fraktmetoder som koster penger. Altså måtte jeg finne på noe annet.

Løsningen ble en gratis liten plugin som heter ” Hide Shipping Method “

Denne gjøre akkurat det jeg trenger. Nå kan jeg ekskludere alle produkter, varegrupper eller filtrert på TAGS, slik at de ikke trigger f.eks. Posten som fraktmetode om de er en eller flere varer i handlekurven.

Jeg har valgt å benytte kategori som trigger, da trenger jeg bare å huske å legge aktuelle varer i korrekt kategori for at dette skal fungere. Men man kan løse det på flere måter.

Du finner plugin her: https://wordpress.org/plugins/hide-shipping-method-for-woocommerce/

Legg igjen en kommentar